Over Op Maat Diagnostiek & Behandeling

Studiebegeleiding en Jeugdzorg, Het begin

Op Maat Studiebegeleiding is in 2007 opgestart. We bestaan nu dus bijna 15 jaar! We begonnen met een missie: Kinderen die op school vastlopen helpen om weer verder te kunnen en het maximale uit zichzelf te halen. Al snel bleek dat een relatief hoog percentage van de leerlingen, zelfs onze allereerste leerling, een zorgleerling is. Zo kwamen we al gauw in aanraking met kinderen die vastliepen op school of in het dagelijks leven omdat zij te maken hebben met ontwikkelingsproblemen, leerproblemen of psychosociale problemen.

tijd om te stoppen met roken

Onze werkwijze

Op Maat Diagnostiek & Behandeling kan onder één dak, een breed aanbod van zorg neerzetten. We weten ontzettend veel van zowel onderwijs als zorg. Dat maakt dat wij het complete plaatje van het kind en zijn systeem goed in beeld kunnen krijgen. We werken snel, secuur en individueel, want ieder kind is uniek. We bieden passende begeleiding waarbij kinderen weer op weg worden geholpen, zich weer kunnen ontwikkelen en staan voor een sterke vertaling naar praktische adviezen. Door ons oog voor het systeem en de dagelijkse praktijk kunnen kinderen weer verder!

Onze ontwikkeling

Inmiddels zijn we ouder en wijzer, maar ook veelzijdiger. We hebben verschillende diensten ontwikkeld en maken gebruik van diverse wetenschappelijk onderbouwde methodes en trainingen, zodat we meer vragen kunnen begeleiden. We hebben contacten met veel verschillende scholen, ambulant begeleiders, docenten, orthopedagogen, psychologen, gemeenten en samenwerkingsverbanden. Dat is ook nodig om successen te bereiken. Samenwerken en afstemmen met het systeem, dat is essentieel.

Het Hart van Op Maat Diagnostiek & Behandeling

Ons team is essentieel en het hart van Op Maat Diagostiek & Behandeling. Een team met gemotiveerde en gepassioneerde, misschien een tikje eigenwijze mensen. Ons team bestaat uit pedagogen, orthopedagogen, psychologen en we werken samen met gz-psychologen met ieder zijn eigen expertise. Samen zorgen zij voor perspectief en goede zorg voor kinderen.